Senaste nytt

080831
-2,5 kg i vikt
-2 cm i midjemått
Motionera din hjärna

Det är viktigt att ta hand om sin kropp för att må bra. Träning och motion gör att man får ett längre liv. Dessutom klarar man av att röra sig långt in i åldrarna. När kroppen mår bra så mår själen bra, men det är minst lika viktigt att ta hand om hjärnan. Många glömmer att om hjärnan inte motioneras går det inte att använda sin friska kropp så som man vill använda den. Glöm därför aldrig att ge hjärnan några timmar av träningstimmarna.

Bingo
Hur tränar man då hjärnan? Det finns flera olika sätt man kan träna hjärnan på. Oftast handlar det om minneslekar. En av dessa minneslekar är mer motion för hjärnan än andra – nämligen Bingo.

På University of Southampton i England och Rush University Medical Center i Chicago har det gjorts undersökningar på hur Bingo påverkar hälsan. Undersökningarna som gjorde visade båda på bättre minne, snabbare mentalhastighet och ökad förmåga att komma ihåg och ta emot information. Undersökningen visade också att om man spelar Bingo minskar risken för alzheimers och demens. På grund av dessa undersökningar brukar doktorer uppmuntra äldre till att testa på Bingo. Inte bara för att Bingo är bra för hjärnan och minskar risk för sjukdomar utan även för att det är en social tillställning som kan bidra till vänner även i äldre år.

Huruvida andra spel har en liknande effekt på hjärnan som bingo har visar inte undersökningen. Detta kan ha att göra med att de flesta andra casinorelaterad spel kräver ett taktiskt tänkande. Det räcker till exempel inte att hålla koll på dina pokerregler för att bemästra spelet, du måste även veta hur du ska tänka i alla de olika situationer som du kan tänkas hamna i rent spelmässigt.

Bingo kräver inte mycket av sin spelare. Inte mer än att markera det som ropas ut, vilket är en bokstav och sifferkombination. Till exempel O12, Oskar 12. När det ropas ut måste man snabbt lokalisera det på sin Bingobricka och markera det innan nästa nummer ropas. På grund av detta moment håller man hjärnan ständigt aktiv och alert. Det finns ingen tid att ta det lugnt på, missar man ett nummer kan man förlora spelet.

Några grupper är kritiska till att Bingo ska vara bra för hjärnan. Istället tror de att Bingo skadar det sociala livet och det ekonomiska. Bingo är en av de få spel som sällan skapar spelberoende. Trots att allt visar på att studierna är sanna ska man vara lite kritisk då det inte riktigt framgår vilka människor som testat. Dessutom så visas enbart en förbättring hos de som spelat Bingo länge. Hjärnans utveckling inom de olika områden märks alltså hos de äldre människorna. Dock är det även bra för yngre människor att motionera hjärnan för att hålla sig så aktiv och medveten som möjligt. Så börja spela redan idag!

Tidigare var man tvungen att besöka en speciell bingohall för att kunna udnerhålla sig med spelet, men idag är det betydligt enklare. Du kan till exempel spela bingo över nätet via din dator och i vissa fall även direkt via din mobiltelefon. Mobila spelsajter är ett fenomen som växer allt mer och som låter dig ta med dig dina favoritspel var du än befinner dig. Utöver bingo finns det ett flertal andra spel som du också kan spela via dessa sidor. På många av dessa kan du vinna mycket större pengar än på bingo och en vinst där kan därför öka din inkomst betydligt.